Degustace členů Sdružení slováckých vinařů

Bzenecký folklorní festival

22.6.2024 od 16:00

U kaple sv. Floriána a sv. Šebestiána, Bzenec
(amfiteátr + přilehlá louka u vinice Pod Starým hradem).

V sobotu 22.6. vás čeká na 60 vín napříč odrůdami, regiony a styly, medailová vína i vlajkové lodě našich členů a bohatý doprovodný program. Posezení, občerstvení a dechberoucí výhled na široké okolí. A co teprve, když uvidíte západ slunce nad Pálavou. A to vše přímo u jedné z nejstarších viničních tratí v Česku- Pod Starým hradem.
A taky víkend plný folkloru (20-23.6.2024), více než 200 účinkujících, 7 cimbálových muzik, nepočítaně moravských písniček, beseda u cimbálu a malebné prostředí přírodního amfiteátru a přilehlé louky u kaple sv. Floriána a sv. Šebestiána.
Více o Bzeneckém folklorním festivalu.

Fotogalerie ročníku 2024

VSTUPNÉ SE NEPLATÍ!

Prodej vína je možný i platební kartou.

Jak se k nám dostanete?

Z náměstí nebo od zámku, je to jen 10-15 min. volné chůze kolem sokolovny a Fürstovy vily na Horním náměstí. Využít můžete i turistické značení, od vlakového nádraží vás přes Nám. Svobody ke schodišti zavede žlutá turistická značka. Pokud jste na kole, z Moravské vinné stezky je potřeba zahnout v Bzenci na modrou a nebo využít místní navigace ke kapli sv. Floriana a sv. Šebestiana. Autem je nejsnadnější příjezd ulicí Vinařů, polní cesta vás zavede až téměř ke kapli. Doporučujeme však parkovat na některém z blízkých parkovišť (u zámku, u prodejny COOP a vyběhnout si nahoru schodištěm středem vinice.

Akce se koná za podpory Vinařského fondu ČR.

Video pozvánka

Slovácko na dlani