Víno Blatel a.s.

"Víno s chutí tradice."

Naše vína vyrábíme s dotekem ženské enologické odbornosti - Ing. Ivou Šantavou, které se do našeho týmu připojila v roce 2001 a vnesla onen jedinečný ženský pohled. Naší snahou a cílem je respektovat přírodu a terrior krásné krajiny posledního výběžku Bílých Karpat. Ten dává našim vínům nezaměnitelný charakter. "Vyrábět víno je pro nás radost, potěšení, odvaha a výzva spojená s mnohým úsilím, láskou a citem ženské ruky." Naším posláním je zachování odkazu našich předků a dokázat udržet rovnováhu mezi přírodou, terroir a vínem. To vše chceme předat našimi víny vám zákazníkům a milovníkům vín v krásném zážitku se sklenkou vína. Naší chloubou je spojení tradice a terrior ve vínech VOC Blatnice, jakož i spojení vína odrůdy Merlot s viniční tratí Plachty.

Jsme vinařskou firmou ve slovácké vinařské podoblasti v obci Blatnice pod Sv. Antonínkem představující propojení rodiny a týmu lidí, pro které je vinohradnictví, vinařství a víno radostí, potěšením i vášní.

Vlajková loď

Merlot

Profilační odrůdy

Ryzlink rýnský, rulandské odrůdy,  Muškát moravský, Merlot

Úspěchy vinařství

Vína jsou oceňována na našich i zahraničních výstavách. Nejvíce nás těší ocenění Salonu vín, Národní soutěže vín ČR, Prague Wine Trophy a Nejlepší víno ČR na soutěži Víno Ljublana.

Víno Blatel a.s.

Blatnice pod Sv. Antonínkem 855, 696 71