Zámecké vinařství Bzenec

"Záleží nám na každém detailu."

Jsme vinařství s bohatou historií. Citlivě a efektivně obhospodařujeme 540 hektarů vinic na Slovácku, Mikulovsku a Znojemsku. Sídlíme v krásném a romantickém prostředí Bzeneckého zámku, postaveného v pseudogotickém slohu.

Výrobou vín v zámeckých sklepech navazujeme na významnou historii tohoto místa. Sklepy čítají mnoho barikových i krásných ručně vyřezávaných sudů různých objemů. Zde o svá vína pečují zkušení sklepmistři, kteří zároveň dbají na tradiční principy výroby vína a šetrné zpracování hroznů.

Záleží nám opravdu na každém detailu. Proto s láskou upěchováváme každou sazeničku. Pečlivě vylamujeme každý zálistek. Na vzhledu lahve nám záleží stejně jako na jejím obsahu. Péči věnujeme každému hroznukaždé bobulce. Vínu dáváme dostatek času zrát, dokud není dokonalé. 8 Šampionů Salonu vín je pro nás závazkem pro každou další láhev. Jen tak totiž může vzniknout perfektní víno pro perfektní okamžiky.

Vlajková loď

Řada vín EGO. Ztělesňuje dokonalý výběr z nejkvalitnějších poloh a hroznů.

Profilační odrůdy

Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Chardonnay, Rulandské šedé, Rulandské modré

Úspěchy vinařství

8x absolutní Šampion Národní soutěže vín Salonu vín, 2x Vinař roku ČR, Vinařství roku 2015 a další velké zlaté madaile na soutěžích jak AWC Vienna, Les Grands Concours du Monde, Vinalies Internationales či Prague Wine Trophy nebo Oenoforum.

Zámecké vinařství Bzenec

Zámecká 1508, 696 81 Bzenec